5 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε μια νέα στέγη

5 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε μια νέα στέγη

2 Απριλίου, 2023 0 By admin

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

 

Εάν ψάχνετε για μια νέα στέγη για το σπίτι σας, θέλετε να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι πριν κάνετε μια τελική επιλογή. Η αντικατάσταση ή η προσθήκη μιας νέας στέγης μπορεί να κάνει κάποιες αποφάσεις αγχώδεις, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Και αυτή η προσθήκη στο σπίτι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από ό,τι νομίζατε.

Τι πρέπει να κάνετε πριν προσθέσετε τη νέα σας στέγη

Κάθε φορά που σχεδιάζουμε ένα νέο έργο βελτίωσης σπιτιού, δεν είναι ποτέ εύκολο να καταλάβουμε για τι να προετοιμαστούμε πρώτα. Φυσικά, θέλουμε να εστιάσουμε στην αξία και όχι στην τιμή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ενώ όλοι θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να έχουμε την καλύτερη αξία για τη στέγη μας, τα δύο φαίνονται μερικές φορές αδύνατα.

Εξάλλου, έχουμε τόσες πολλές ερωτήσεις και ανησυχίες πριν προσθέσουμε στέγη και πρέπει να το σχεδιάσουμε προσεκτικά. Θέματα εγγύησης, στυλ και τύπου έρπητα ζωστήρα, σωστό αερισμό και πολλά άλλα μπαίνουν στο παιχνίδι. Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να προχωρήσει χωρίς άγχος και χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, πρέπει να σχεδιάσουμε τη μετακίνηση των οχημάτων μας, να αφαιρέσουμε διακοσμητικά τοίχου, να σχεδιάσουμε ένα ασφαλές μέρος για τα κατοικίδια και τα παιδιά μας, να καθαρίσουμε τον εξωτερικό χώρο κ.λπ. Θέλουμε επίσης το σπίτι μας να έχει μια όμορφη γοητεία και πρέπει να σχεδιάσουμε ένα χρώμα και στυλ που ταιριάζει στη γειτονιά.

Ωστόσο, πρέπει πάντα να ακολουθείτε αυτές τις πέντε οδηγίες όταν κάνετε μια αγορά στέγης.

  • Επιλέξτε με βάση το κλίμα
  • Σκεφτείτε τη διακόσμηση του σπιτιού σας
  • Μείνετε εντός του προϋπολογισμού σας
  • Εξετάστε ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης
  • Θυμηθείτε την απαιτούμενη συντήρηση

Για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα σημεία πριν προσλάβετε ένα από τα Grosse Pointe Farms Roofers θα σας προετοιμάσει και θα κάνει με σιγουριά μια μορφωμένη επιλογή.

1 – Εξετάστε το κλίμα των ηλιακών συλλεκτών

Το πού στην οροφή εγκαθιστάτε τους ηλιακούς σας συλλέκτες είναι λιγότερο σημαντικό από εκεί που συνήθως ανατέλλει και δύει ο ήλιος. Σε ορισμένα περιβάλλοντα, μπορεί να υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα υλικό στέγης. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι έχουν γίνει τυχόν επισκευές ή αντικαταστάσεις στέγης. Ελέγχετε πάντα την κατάσταση της στέγης σας πριν την εγκατάσταση.

Για παράδειγμα, αν και τα ασφάλτινα βότσαλα είναι δημοφιλή, δεν θα θέλατε να τα χρησιμοποιήσετε σε περιοχές όπου ο πάγος και το χιόνι μπορεί να είναι πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, υλικά όπως το μέταλλο και το πλακάκι είναι πιο πιθανό να αντέχουν σε περιοχές με ισχυρό αέρα ή χιονισμένες περιοχές. Επίσης, ελέγχετε πάντα πόσο βάρος μπορεί να αντέξει η στέγη και η απορροή σας.

2 – Σκεφτείτε το στυλ του σπιτιού σας και της γύρω γειτονιάς

Σκεφτείτε το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού σας ως έναν άλλο παράγοντα στην απόφασή σας για στέγες. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα υλικό στέγης που ταιριάζει με την αισθητική του σπιτιού σας. Ο έρπητας ζωστήρας, για παράδειγμα, είναι μια κοινή επιλογή για σπίτια με πιο συμβατικό σχεδιασμό.

Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια μεταλλική στέγη στο υπερσύγχρονο σπίτι σας. Όσον αφορά τη νέα σας εγκατάσταση στέγης, θα θελήσετε να λάβετε υπόψη την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου και να τον διατηρήσετε εντός αυτών των παραμέτρων.

3 – Εξετάστε τον προϋπολογισμό σας για τη νέα σας στέγη

Φυσικά, θα θελήσετε να εξετάσετε τα οικονομικά σας πριν αναλάβετε αυτό το έργο βελτίωσης σπιτιού. Υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών μεταξύ διαφορετικών υλικών στέγης, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρείτε μια προσιτή λύση που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Αν ψάχνετε για ένα φθηνό υλικό στέγης, τα ασφάλτινα βότσαλα είναι ένα από τα καλύτερα στοιχήματά σας, ενώ το κεραμίδι και το μέταλλο μπορεί να σας κοστίσουν πολλά χρήματα.

Φυσικά, η εξοικονόμηση πόρων και ετών μπροστά για τη στέγη ή την αντικατάστασή σας είναι μια καλή ιδέα. Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να εξοικονομείτε τουλάχιστον το 1% της αξίας του σπιτιού σας κάθε μήνα κατά την προετοιμασία. Μια αντικατάσταση στέγης μπορεί να κοστίσει έως και 14.000 $, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα που θα επιλέξετε. Θα θελήσετε επίσης να ερευνήσετε πώς να το κάνετε σχεδιάστε καλύτερα τον προϋπολογισμό σας για αυτή τη βελτίωση του σπιτιού τουλάχιστον λίγα χρόνια νωρίτερα.

4 – Εξετάστε τη διαδικασία εγκατάστασης

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή της στέγης σας είναι η διαδικασία εγκατάστασης. Τα υλικά στέγης διαφέρουν ως προς το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η τοποθέτησή τους. Τα ασφάλτινα βότσαλα και η μεταλλική στέγη είναι δύο παραδείγματα υλικών που είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθούν εάν δεν είστε σίγουροι για τη δουλειά. Από την άλλη πλευρά, ένα πιο απαιτητικό υλικό όπως το πλακάκι ή ο σχιστόλιθος μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν το τοποθετείτε μόνοι σας.

5 – Σκεφτείτε την απαιτούμενη συντήρηση

Τέλος, όταν επιλέγετε τη στέγη σας, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την απαιτούμενη συντήρηση. μερικοί υλικά στέγης απαιτούν περισσότερη συντήρηση από άλλα. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα ασφαλτικά βότσαλα κάθε 20 χρόνια. Και ενώ οι κεραμοσκεπές και οι μεταλλικές στέγες μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο με την κατάλληλη συντήρηση, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το κόστος συντήρησης.

Τελικές σκέψεις για τη νέα σας στέγη

Πότε επιλογή στέγης, υπάρχουν πολλά να δείτε. Το κλίμα στην περιοχή σας θα πρέπει να είναι καθοριστικός παράγοντας, καθώς ορισμένα είδη ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι επίσης απαραίτητο να επιλέξετε ένα στυλ στέγης που θα ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του ακινήτου σας για να φαίνεται καλύτερα. Ο προϋπολογισμός είναι ένας άλλος αποφασιστικός παράγοντας. θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι εμπίπτει στις δυνατότητές σας.

Η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και πιθανώς πιστοποιήσεις, επομένως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι επαγγελματίες που θα επιλέξετε έχουν τα προσόντα και την υψηλή εκτίμηση.

Τέλος, θυμηθείτε τι συντήρηση απαιτείται ανεξάρτητα από τον τύπο που θα επιλέξετε. Επιπλέον, αυτό μπορεί να διαφέρει είτε επιλέγετε έρπητα ζωστήρα, μέταλλο, ξύλο ή άλλα υλικά, οπότε εάν η τακτική συντήρηση γίνεται ακριβή στη γραμμή, αυτό είναι επίσης ένα θέμα.

Καθαρισμός στέγης

Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν πρόκειται για τη συντήρηση του σπιτιού – ο καθαρισμός στέγης είναι ένα από αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να το διατηρείτε καθαρό και απαλλαγμένο από υπολείμματα που συχνά μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!