Είναι το κατοικίδιό σας χαρούμενο; 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

2 Απριλίου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα κατοικίδιά μας χαρούμενα και υγιή, και το να γνωρίζουμε τα σημάδια ενός χαρούμενου κατοικίδιου είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν έτσι. Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι τα ζώα δεν είναι ικανά για συναισθήματα, τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι, η αναδυόμενη έρευνα δείχνει ότι ορισμένα ζώα – όπως οι γάτες και οι σκύλοι – μοιράζονται συμπεριφορικές και φυσιολογικές ομοιότητες με τους ανθρώπους όταν εκφράζουν συναισθήματα.

Επιπλέον, το να γνωρίζουμε τα σημάδια ενός χαρούμενου κατοικίδιου μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα ποια σημάδια πρέπει να αναζητήσουμε για να εξασφαλίσουμε τη συνεχή ευδαιμονία τους.

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα προγράμματα θυγατρικών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας παρέχουν έναν τρόπο να κερδίζουμε χρεώσεις με σύνδεση σε αυτούς τους ιστότοπους συνεργατών χωρίς κόστος για εσάς. Ως Amazon Associates, κερδίζουμε από εξειδικευμένες αγορές. Ελέγξτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου Αποκάλυψης. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να είναι ευτυχισμένο

Έχουμε μια βαθιά και χαρούμενη σχέση με τα κατοικίδιά μας. Ναι, σημαίνει πολλή δουλειά, αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο. Ωστόσο, ξέρουμε πώς να κάνουμε τα κατοικίδιά μας ευτυχισμένα; Εξάλλου, τα κατοικίδιά μας εργάζονται σκληρά για να παραμείνουν συνδεδεμένα μαζί μας και να παρέχουν άνευ όρων αγάπη και εκτίμηση.

Για παράδειγμα, μια οικόσιτη γάτα ή σκύλος μπορεί να υπονοεί τα συναισθήματά της μόνο μέσω της συμπεριφοράς και της γλώσσας του σώματος. Αλλά για έναν ιδιοκτήτη κατοικίδιου που θέλει να μοιραστεί την ευτυχισμένη ζωή του κατοικίδιου ζώου του, αυτές οι ενδείξεις είναι εξίσου σημαντικές. Το να διατηρείτε το κατοικίδιό σας χαρούμενο σημαίνει να γνωρίζετε τα σημάδια και τι πρέπει να αναζητήσετε για να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνουν έτσι.

Επίσης, ως γονιός κατοικίδιου που θέλει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αυτού που θέλει ή χρειάζεται το κατοικίδιό του. Φυσικά, αυτές οι ενδείξεις σημαίνουν πολλά. Και η ανακάλυψη αυτών των ενδείξεων για το πώς εκφράζονται είναι ακόμη πιο σημαντική. Είναι επίσης σημαντικό να είστε παρατηρητικοί και συντονισμένοι με αυτό που προσπαθεί να μεταδώσει το ζώο.

Έχετε ποτέ κοιτάξει το κατοικίδιό σας και αναρωτηθήκατε αν φαίνεται χαρούμενο; Αν ναι, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να καταλάβετε αν είναι δικός σας η γάτα ή ο σκύλος είναι υγιής. Και με διάθεση που δείχνει ότι είναι τόσο χαρούμενοι που είναι μαζί σου όσο κι εσύ μαζί τους.

Ως ιδιοκτήτης σκύλου, η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να κρατήσω τον Όλιβερ όσο το δυνατόν πιο χαρούμενο. Αλλά το πιο σημαντικό, ψάχνω για δείκτες για να ξέρω αν δεν είναι αυτός. Μετά από μερικά χρόνια συμβίωσης, είναι εύκολο να καταλάβεις αν δεν νιώθει καλά ή χρειάζεται επιπλέον προσοχή.

Σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι χαρούμενος

Τα σκυλιά μπορούν εύκολα να εκφράσουν τη διάθεσή τους και ειδικά όταν έχουν καλή διάθεση. Γίνονται παιχνιδιάρικα και ενθουσιασμένα όταν τους κάνεις λιχουδιά ή τα διορθώνεις κολάρα martingale πριν έρθει η ώρα να περπατήσετε. Μπορεί να κουνήσουν την ουρά τους, να πηδήξουν πάνω κάτω ή να σας χαρίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο. Εκτός από αυτές τις αντιδράσεις, εδώ είναι και άλλα σημάδια ενός χαρούμενου σκύλου:

1 – Κουνώντας την ουρά

Όταν ο σκύλος σας είναι χαρούμενος, θα το δείξει μέσα από το σώμα του. Θα πάρουν επίσης μια πιο χαλαρή στάση και μερικές φορές θα κουνήσουν την ουρά τους. Ενώ κάθε ράτσα θα έχει διαφορετικό τρόπο να εκφράζει πόσο απολαμβάνουν να βρίσκονται κοντά σας, πολλά σκυλιά το κάνουν συχνά μέσω της ανασηκωμένης θέσης της ουράς. Αλλά κατοικίδιο ευτυχισμένο

Ωστόσο, μια ουρά που είναι πολύ ψηλά μπορεί να υποδηλώνει ενθουσιασμένο ή υπερδιεγερμένο κουτάβι. Εάν η ουρά τους φαίνεται να είναι τοποθετημένη κάτω από το σώμα τους, αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι ο σκύλος σας φαίνεται φοβισμένος, ενώ μια άκαμπτη ουρά μπορεί να υποδεικνύει ότι βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης. Ωστόσο, προσπαθήστε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ μιας κουνημένης, χαρούμενης ουράς και μιας ουράς που κινείται για να εκφράσει νευρικότητα ή ενθουσιασμό.

2 – Χαμογελαστή εμφάνιση

Μερικές φορές μερικά σκυλιά μπορεί να φαίνονται χαρούμενα χαμογελώντας ή μοιάζοντας έτσι. Ομοίως, μπορούν να φαίνονται έτσι με απαλά ανοιχτά στόματα με αναποδογυρισμένες γωνίες. Αλλά μην μπερδεύετε αυτό το σημάδι με το λαχάνιασμα με ανοιχτό στόμα, που δείχνει ότι ο σκύλος σας μπορεί να αισθάνεται άγχος ή υπερθέρμανση.

Ενώ μπορεί να μοιάζει με το δικό μας τα σκυλιά χαμογελούν, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι οι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιούν τους μύες του προσώπου τους όπως οι άνθρωποι όταν εκφράζουν συναισθήματα. Συνήθως, μια μαλακή οθόνη με ανοιχτό στόμα μπορεί να σημαίνει ότι ο σκύλος σας είναι άνετος και χαλαρός. Αλλά, φυσικά, για να είναι ευτυχισμένο το κατοικίδιό σας, δεν χρειάζεται να χαμογελάει.

3 – Συγκινημένος χορός

Τα εκφραστικά σκυλιά δεν θα συγκρατήσουν τη χαρά τους και είτε πηδούν είτε πηδούν από τη μια πλευρά στην άλλη. Επίσης, αυτή είναι μια συνηθισμένη αντίδραση από έναν σκύλο που βλέπει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι ο σκύλος σας είναι ενθουσιασμένος που σας βλέπει πίσω στο σπίτι και είναι έτοιμος να παίξει και να πάρει λίγη αγάπη.

Μερικές φορές το κανίς μου ο Όλιβερ χορεύει όταν θέλει προσοχή, λιχουδιά ή φαγητό ή θέλει να παίξει. Συνήθως χορεύει όταν δείχνει χαρούμενος ή ενθουσιασμένος και είναι πάντα αξιολάτρευτο. Αλλά αν ο σκύλος σας δεν χορεύει, δεν σημαίνει ότι δεν είναι χαρούμενος. Το να κρατάτε το κατοικίδιό σας χαρούμενο υπερβαίνει τον χαρούμενο χορό.

4 – Υγιεινή όρεξη

Αν ο σκύλος σας είναι χαρούμενος και καλά, συνήθως έχει καλή όρεξη. Πιθανότατα θα τελειώσουν το γεύμα τους και θα είναι πρόθυμοι να πάρουν λιχουδιές. Αντίθετα, εάν ενδιαφέρονται λιγότερο για το φαγητό τους, ακόμα κι αν δεν αλλάξετε τη διατροφή τους, θα μπορούσε να είναι σημάδι δυστυχίας ή πιθανής ασθένειας. Για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι ευχαριστημένο, πηγαίνετε πάντα στον κτηνίατρο εάν αλλάξουν οι διατροφικές του συνήθειες.

5 – Κρατήστε το κατοικίδιό σας ευχαριστημένο με την άσκηση

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της άσκησης για τους ενήλικες και εξίσου για τα κατοικίδια ζώα μας. Για να κάνετε το κατοικίδιό σας χαρούμενο, πρέπει να το βγάζετε έξω για μεγάλες βόλτες και παιχνίδια. Και γεμίστε τη ζωή τους με διασκεδαστικά παιχνίδια και κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλα κατοικίδια. Η άσκηση θα τα κρατήσει υγιή και είναι ευεργετική για κάθε κατοικίδιο ζώο που έχετε.

Για παράδειγμα, αν εργάζεστε όλη μέρα και το κατοικίδιό σας είναι μόνο του, κρατήστε το απασχολημένο με παιχνίδια και μασήματα. Μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε μαζί τους μέσω α οθόνη κατοικίδιων ζώων για να εξασφαλίσουν ότι αισθάνονται ασφαλείς και ευτυχισμένοι. Και μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε και μέσω της οθόνης. Χρησιμοποιώ ένα για να παρακολουθώ τον Όλιβερ όταν είμαι έξω και του αρέσει να αλληλεπιδρά μαζί μου, ειδικά όταν του λέω να παίξει με τα παιχνίδια του.

Κάμερα Furbo 360° για σκύλους Περιστρεφόμενη 360° ευρυγώνια κάμερα κατοικίδιων ζώων με ρίψη λιχουδιάς

Σημάδια ότι η γάτα σας είναι σε καλή διάθεση και χαρούμενη

Σε σύγκριση με τους σκύλους, οι γάτες είναι πιο συγκρατημένες όταν πρόκειται να δείξουν τα συναισθήματά τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ποτέ χαρούμενοι που είναι κοντά σας. Ως ιδιοκτήτης γάτας, το κλειδί είναι να είστε πιο παρατηρητικοί στο πώς συμπεριφέρεται η γάτα σας. Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι η γάτα σας είναι χαρούμενη και ικανοποιημένη:

6 – Γουργούρισμα

Μια γάτα που γουργουρίζει δείχνει ότι είναι χαρούμενη, ειδικά αν φαίνεται χαλαρή ή στριμωγμένη δίπλα σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, ο ήχος του γουργουρίσματος μπορεί να είναι ο τρόπος τους να εκφράσουν δυσφορία ή να ηρεμήσουν σε καταστάσεις άγχους. Ως εκ τούτου, σκεφτείτε τις συνθήκες όταν ακούτε ένα γατάκι να γουργουρίζει, όπως αν το βρείτε τραυματισμένο.

Τις περισσότερες φορές, η γάτα σας γουργουρίζει όταν είναι χαρούμενη ή ήρεμη ή όταν κάποιος τη χαϊδεύει. Οι γάτες συνήθως χρησιμοποιούν ήχους γουργουρίσματος για να επικοινωνήσουν άλλα συναισθήματα και ανάγκες. Για παράδειγμα, μπορεί επίσης να υποδηλώνει πείνα ή επιθυμία για παιχνίδι. Μπορείτε να εξισώσετε το γουργούρισμα

με το πιπίλισμα του αντίχειρα στους ανθρώπους. Επίσης, οι γάτες θα γουργουρίζουν όταν πονούν ή υποφέρουν.

7 – Ζύμωμα

Εκτός από τον ήχο που κάνει η κατοικίδιο γάτα σας, μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι χαρούμενη με τις πράξεις της. Για παράδειγμα, μπορεί να ζυμώνουν ή να «φτιάχνουν μπισκότα» με τα πόδια τους όταν βρίσκονται κοντά σε κάποιον που αγαπούν. Μπορούν να κάνουν αυτή την κίνηση σε μια κουβέρτα, σε κάτι απαλό ή στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ανεξάρτητα από το τι ζυμώνουν, αυτή η ενέργεια μπορεί να είναι σημάδι ικανοποίησης της γάτας και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι ευτυχισμένο.

8 – Παιχνιδιάρικη συμπεριφορά

Οι χαρούμενες γάτες τείνουν να είναι πολύ παιχνιδιάρικες, ειδικά ως γατάκια. Μπορούν να παίξουν ανεξάρτητα κυνηγώντας ένα ποντίκι-παιχνίδι ή πιάνοντας ένα κρεμασμένο αντικείμενο. Μπορεί επίσης να τους αρέσει να παίζουν μαζί σας. Ανεξάρτητα από το πώς η γάτα του σπιτιού σας προτιμά να διασκεδάζει, να είστε σίγουροι ότι η παιχνιδιάρικη συμπεριφορά της είναι σημάδι ότι είναι πολύ χαρούμενη που είναι κοντά σας.

9 – Χρησιμοποιήστε το κουτί απορριμμάτων τους για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας χαρούμενο

Η καθημερινότητά τους σας λέει αν η γάτα είναι χαρούμενη και υγιής. Για παράδειγμα, τα γατάκια με υγιή και χαρούμενη προσωπικότητα συνήθως δεν θα έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιούν τακτικά το κουτί απορριμμάτων. Αλλά μια γάτα μπορεί να δείξει το άγχος της ουρώντας ή αφοδεύοντας σε μέρη που δεν θα έπρεπε.

Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας δεν χρησιμοποιεί συχνά το κουτί απορριμμάτων του ή το αποφεύγει εντελώς, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι είναι δυστυχισμένο ή άρρωστο. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να δείτε τον κτηνίατρο, τον εκπαιδευτή ή τον συμπεριφοριστή κατοικίδιων ζώων σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι χρησιμοποιείτε α ένα καλό κουτί απορριμμάτων χωρίς χάος για να τους κάνει να νιώθουν χαρούμενοι και άνετα.

10 – Παιχνίδια για γάτες, λιχουδιές και ένα καλό ξύσιμο

Φυσικά, οι γάτες χρειάζονται πράγματα όπως παιχνίδια, λιχουδιές και αγαθά Πύργος γατών με αιώρα και ξύσιμο στύλους για να τους κάνει ευτυχισμένους. Όπως τα σκυλιά, χρειάζονται ψυχαγωγία για να τους κρατήσει μακριά από μπελάδες και απασχολημένους. Η γάτα σας χρειάζεται επίσης άσκηση, οπότε φροντίστε να παίζετε μαζί της κάθε μέρα.

Κρατήστε το κατοικίδιό σας χαρούμενο

Το να γνωρίζετε εάν το κατοικίδιό σας είναι χαρούμενο είναι θέμα φροντίδας για τη διάθεσή του και τη γενική του υγεία. Αλλά, δυστυχώς, η επιθυμία τους να εκφράσουν θετικά συναισθήματα μπορεί επίσης να σας οδηγήσει σε μεγαλύτερα ζητήματα, όπως το αν είναι άρρωστοι. Επομένως, προσέχετε εάν ο σκύλος ή η γάτα σας φαίνονται χαρούμενοι που βρίσκονται γύρω σας, προσέχοντας τα σημάδια που αναφέρονται παραπάνω και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου για να διατηρήσετε αυτή την πολύτιμη ευτυχία.

Μην ξεχάσετε να καρφιτσώσετε την έμπνευσή σας!

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε μοναδικά δώρα για τους λάτρεις των κατοικίδιων, αλλά εδώ είναι που το κάνουμε εύκολο. Όλοι αγαπάμε τα μωρά μας και τους αξίζουν το καλύτερο! Και αφού δεν ζητούν πολλά άλλα από αγάπη, τροφή, στέγη και καλή φροντίδα, είναι διασκεδαστικό να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας ως υπενθύμιση του πόσο τους αγαπάμε.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!