Χώρες που επιτρέπουν την εγγραφή μη κατοίκων

Χώρες που επιτρέπουν την εγγραφή μη κατοίκων

2 Απριλίου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

 

Πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ απαιτούν από τους οδηγούς να κατέχουν άδεια οδήγησης και να ταξινομούν τα οχήματά τους στην ίδια πολιτεία στην οποία διαμένουν.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Ανάλογα με τις περιστάσεις σας, μπορεί να έχετε έναν νόμιμο λόγο να εγγράψετε το αυτοκίνητό σας σε άλλη πολιτεία από αυτήν που ζείτε. Για παράδειγμα, η κατοχή οχημάτων σε πολλές πολιτείες μπορεί να έχει νόημα εάν είστε ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας ή είστε στον στρατό.Μπορείτε να εγγράψετε ένα αυτοκίνητο σε άλλη πολιτεία εκτός από την άδεια σας;

Πολλές πολιτείες δεν επιτρέπουν την εγγραφή οχημάτων χωρίς έγκυρη άδεια οδήγησης. Στην πραγματικότητα, πολλές πολιτείες έχουν νόμους που απαιτούν από τους νέους κατοίκους να αποκτήσουν πολιτειακή άδεια οδήγησης γρήγορα—συνήθως εντός 30 έως 90 ημερών. Τα κράτη μπορεί επίσης να σας ζητήσουν να προσκομίσετε την άδεια οδήγησής σας ή άλλο αποδεικτικό κατοικίας κατά την εγγραφή του οχήματός σας στην πολιτεία.

Ωστόσο, ορισμένες πολιτείες δεν απαιτούν την άδειά σας να ταιριάζει με την εγγραφή σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μπορείτε να καταχωρίσετε το αυτοκίνητό σας ως μη κάτοικος σε αυτές τις πολιτείες. Δείτε μια λίστα με τις πολιτείες που δεν απαιτούν αντίστοιχη άδεια παρακάτω.

Ποιες πολιτείες δεν απαιτούν την άδειά σας για να ταιριάζει με την εγγραφή σας;

Εδώ είναι μερικές πολιτείες που δεν απαιτούν την άδειά σας για να ταιριάζει με την εγγραφή σας.

 • Καλιφόρνια επιτρέπει σε μη κατοίκους να ταξινομήσουν ένα όχημα στην πολιτεία εάν το όχημα έχει έδρα στην Καλιφόρνια ή χρησιμοποιείται κυρίως σε αυτοκινητόδρομους της Καλιφόρνια.
 • Κολοράντο δεν απαιτεί άδεια στην πολιτεία για την εγγραφή οχήματος, αν και χρειάζεστε απόδειξη ασφάλισης στο Κολοράντο.
 • Ντέλαγουερ δεν απαιτεί άδεια στην πολιτεία για την εγγραφή του οχήματός σας, αλλά πρέπει να προσκομίσετε δύο έγγραφα που να αποδεικνύουν την κατοικία σας στο Ντέλαγουερ κατά την εγγραφή του οχήματός σας και πρέπει να περάσει από έλεγχο.
 • Φλόριντα επιτρέπει σε μη κατοίκους να ταξινομούν οχήματα στο κράτος προσωρινά υπό ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε προσωρινά στη Φλόριντα, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αριθμό εγγραφής 90 ημερών. Τα μη κάτοικοι στρατιωτικά μέλη που σταθμεύουν στη Φλόριντα μπορούν επίσης να αγοράσουν μια πινακίδα κυκλοφορίας στη Φλόριντα και να πληρούν τις προϋποθέσεις για απαλλαγή από τα τέλη.
 • Ιντιάνα δεν απαιτεί άδεια εντός της πολιτείας για την εγγραφή ενός οχήματος, αλλά θα χρειαστεί να δείξετε δύο έγγραφα με το όνομα και τη διεύθυνσή σας στην Ιντιάνα.
 • Κεντάκι δεν απαιτεί κρατική άδεια για την εγγραφή ενός οχήματος, αλλά χρειάζεστε ταυτότητα με φωτογραφία. Το Κεντάκι απαιτεί επίσης απόδειξη ασφάλισης αυτοκινήτου στο Κεντάκι, εκτός και αν βρίσκεστε σε ενεργό στρατιωτικό καθήκον στο Κεντάκι.
 • Μέιν δεν απαιτεί κρατική άδεια οδήγησης. Πρέπει να έχετε μαζί σας τον τίτλο και την εγγραφή σας εκτός πολιτείας (εάν μεταφέρεστε από άλλη πολιτεία) και την κάρτα ασφάλισής σας στο Maine.
 • Μασαχουσέτη Απαιτεί μόνο να αποδείξετε τη νόμιμη παρουσία σας στις ΗΠΑ για να εγγράψετε ένα όχημα στην πολιτεία. Εάν δεν έχετε κρατική άδεια, μπορείτε να δείξετε μια άδεια που δεν έχει λήξει από άλλη πολιτεία ή χώρα, μια κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο έγγραφο που αποδεικνύει τη νόμιμη παρουσία στη χώρα.
 • Νέα Υόρκη επιτρέπει σε μη κατοίκους να ταξινομούν οχήματα εκτός πολιτείας υποβάλλοντας αίτηση και απαιτούμενα έγγραφα σε γραφείο DMV στη Νέα Υόρκη.
 • βόρεια Ντακότα επιτρέπει σε μη κατοίκους που εργάζονται στο κράτος να αποκτήσουν προσωρινή ταξινόμηση οχήματος. Η προσωρινή εγγραφή ισχύει για έξι ή 12 μήνες. Απαιτείται να διατηρήσετε την τρέχουσα εγγραφή στην πολιτεία σας.
 • Νότια Ντακότα επιτρέπει σε μη κατοίκους να ταξινομούν οχήματα στο κράτος. Χρειάζεστε τον αρχικό σας τίτλο εκτός πολιτείας, ένα αντίγραφο της άδειας οδήγησης, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και μια αίτηση εγγραφής.

Συνήθως χρειάζεται να επιδείξετε μια τρέχουσα κρατική άδεια οδήγησης για να εγγράψετε ένα όχημα σε άλλες πολιτείες.

Πώς να καταχωρίσετε το αυτοκίνητό σας ως μη κάτοικος ΗΠΑ

Ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν σε μη κατοίκους ΗΠΑ να ταξινομούν οχήματα. Ωστόσο, κάθε πολιτεία δημιουργεί τους δικούς της κανόνες, επομένως είναι καλή ιδέα να επισκεφτείτε το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της πολιτείας σας για να ελέγξετε τις απαιτήσεις.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να προσκομίσετε άδεια οδήγησης των ΗΠΑ για να καταχωρίσετε ένα όχημα στη Μασαχουσέτη — απλά πρέπει να προσκομίσετε απόδειξη νόμιμης παρουσίας στις ΗΠΑ.

Εάν δεν έχετε έγκυρη άδεια οδήγησης, διαβατήριο ή πιστοποιητικό γέννησης των ΗΠΑ, ενδέχεται να μπορείτε να αποδείξετε τη νόμιμη παρουσία σας στις ΗΠΑ με ένα από τα ακόλουθα έγγραφα σε ορισμένες πολιτείες:

 • Κάρτα μόνιμου κατοίκου που εκδίδεται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ή τις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ
 • Προσωρινή σφραγίδα I-551 σε ξένο διαβατήριο
 • Έγγραφο εξουσιοδότησης εργασίας που εκδίδεται από το DHS

Ειδικές καταστάσεις κατά την εγγραφή αυτοκινήτου

Πολλές πολιτείες αναγνωρίζουν ότι ειδικές καταστάσεις μπορεί να απαιτούν από τους ανθρώπους να έχουν ένα όχημα ταξινομημένο σε άλλη πολιτεία από αυτήν της νόμιμης διαμονής τους. Ίσως μπορέσετε να εγγράψετε ένα αυτοκίνητο σε μια χώρα όπου δεν ζείτε μόνιμα, εάν πέσετε σε μία από αυτές τις γκρίζες ζώνες.

 • Αναπτύχθηκε στρατιωτικός – Ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν στα στρατιωτικά μέλη που σταθμεύουν στην πολιτεία να αποκτήσουν άδεια κυκλοφορίας ξένου οχήματος.
 • Φοιτητές κολεγίου – Οι μαθητές εκτός πολιτείας πιθανότατα δεν χρειάζεται να δηλώσουν το αυτοκίνητό τους στην πολιτεία όπου βρίσκεται το σχολείο τους, εκτός εάν θέλουν να εγκαταστήσουν την κατοικία τους.

Κάθε πολιτεία έχει τους δικούς της κανόνες σχετικά με το πώς και πότε οι μη κάτοικοι πρέπει να ταξινομούν οχήματα στην πολιτεία. Ορισμένοι εκδίδουν μόνο προσωρινές εγγραφές υπό ειδικές συνθήκες, οπότε κάντε την έρευνά σας πριν επισκεφτείτε το DMV.

Πώς να εγγράψετε το αυτοκίνητό σας σε άλλη πολιτεία

Αφού επιβεβαιώσετε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις για την εγγραφή ενός οχήματος στην πολιτεία, πολλές πολιτείες απαιτούν να επισκεφτείτε αυτοπροσώπως ένα τοπικό γραφείο της DMV. Ελέγξτε online ή καλέστε εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να καταχωρήσετε το όχημά σας όταν φτάσετε. Φέρτε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και έναν αποδεκτό τρόπο πληρωμής για τα τέλη εγγραφής και τους ισχύοντες φόρους.


Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εγγραφή αυτοκινήτου μη κατοίκους

Σε ποια χώρα είναι η ευκολότερη εγγραφή αυτοκινήτου; 

Η Νότια Ντακότα είναι μια από τις πιο εύκολες πολιτείες για την εγγραφή αυτοκινήτου. Μπορείτε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά εάν έχετε άδεια οδήγησης Νότιας Ντακότα. Διαφορετικά, μπορείτε να εγγραφείτε αυτοπροσώπως.

 

Πού πρέπει να καταχωρήσω το αυτοκίνητό μου εάν ζω σε δύο διαφορετικές πολιτείες; 

Γενικά, πρέπει να εγγράψετε το αυτοκίνητό σας στην πολιτεία όπου είστε νόμιμος κάτοικος — όπου υποβάλλετε φορολογικές δηλώσεις, έχετε άδεια οδήγησης και είστε εγγεγραμμένοι για να ψηφίσετε. Ωστόσο, εάν διατηρείτε ένα όχημα σε άλλη πολιτεία, μπορεί να σας ζητηθεί να καταχωρίσετε αυτό το όχημα ως μη κάτοικος σε αυτήν την πολιτεία, εάν απαιτείται και επιτρέπεται από την πολιτειακή νομοθεσία.

 

Πότε έχει νόημα να ταξινομήσω το αυτοκίνητό μου σε άλλη χώρα; 

Η εγγραφή του αυτοκινήτου σας σε άλλη χώρα μπορεί να έχει νόημα όταν είναι σε γκαράζ και οδηγείτε εκεί. Για παράδειγμα, εάν είστε στρατιωτικός και βρίσκεστε εκτός της πολιτείας σας. Δεν πρέπει να καταχωρήσετε το όχημά σας σε άλλη χώρα μόνο και μόνο για να επωφεληθείτε από τα φθηνά ασφάλιστρα αυτοκινήτου, καθώς αυτό θεωρείται ασφαλιστική απάτη.

 

 


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Janet Berry-Johnson είναι ανεξάρτητη συγγραφέας με εμπειρία στη λογιστική και την ασφάλιση. Είναι κάτοχος πτυχίου λογιστικής από το Πανεπιστήμιο Morrison. Η γραφή της έχει εμφανιστεί στα Capitalist Review, Chase News και… Διαβάστε περισσότερα.