Πόσο είναι το κόστος κλεισίματος;

Πόσο είναι το κόστος κλεισίματος;

2 Απριλίου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)
Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

 

 

Η πληρωμή του κόστους κλεισίματος είναι ένα από τα τελευταία βήματα για την αγορά ενός σπιτιού — καλύπτει όλες τις χρεώσεις που σχετίζονται με τη συναλλαγή σας.

Το κόστος κλεισίματος περιλαμβάνει την ποικιλία των δαπανών που σχετίζονται με την αγορά και την πώληση ενός σπιτιού, όπως εκτίμηση, φόροι, ασφάλιση τίτλων, χρέωση αναφοράς πίστωσης, χρέωση προκαταβολής και άλλα προπληρωμένα έξοδα μέχρι να καταβληθεί η πρώτη σας πληρωμή. Αυτές οι χρεώσεις κοστίζουν συνήθως 2% έως 5% της συνολικής τιμής αγοράς του σπιτιού.

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να μπορείτε να βρείτε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει με αυτά τα κόστη ή να διαπραγματευτείτε με τον πωλητή για να καλύψετε ορισμένα από αυτά τα έξοδα.Πόσο είναι το κόστος κλεισίματος;

Το κόστος κλεισίματος κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 2% και 5% της συνολικής τιμής αγοράς του σπιτιού. Αυτά τα κόστη είναι επιπλέον της προκαταβολής σας και θα πρέπει να πληρώσετε αυτά τα κόστη τρίτων προτού κλείσετε το στεγαστικό σας δάνειο.

Ανάλογα με το πού ζείτε, υπάρχουν προγράμματα για πρώτη φορά αγοραστή σπιτιού που βοηθούν στην πληρωμή του κόστους κλεισίματος. Πολλά γραφεία οικιακής χρηματοδότησης προσφέρουν κάποια μορφή προκαταβολής και βοήθειας κλεισίματος σε ειδικευμένους αγοραστές που πληρούν τις απαιτήσεις εισοδήματος και τιμής αγοράς.

Μπορεί επίσης να μπορείτε να βρείτε συγχωρούμενα προγράμματα επιχορήγησης, δεύτερες υποθήκες με αναβολή πληρωμής και δεύτερα δάνεια πλήρους απόσβεσης. Τα προγράμματα βοήθειας προκαταβολής συχνά στοχεύουν συγκεκριμένες ομάδες, όπως αγοραστές σπιτιού για πρώτη φορά, ενεργούς στρατιωτικούς, βετεράνους ή δασκάλους.

Ποιος πληρώνει το κόστος κλεισίματος;

Συνήθως, οι αγοραστές κατοικιών πληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους που σχετίζεται με το κόστος κλεισίματος. Αλλά ανάλογα με το συμβόλαιό σας ή τη χώρα διαμονής σας, αυτά τα έξοδα μπορεί να διαφέρουν.

Οι πωλητές κατοικιών συνήθως πληρώνουν προμήθειες κτηματομεσιτών τόσο για τους πωλητές όσο και για τους αγοραστές.

Ποια είναι μερικά κοινά κόστη κλεισίματος για τους αγοραστές κατοικιών;

 • Προμήθεια δανείου — Τι χρεώνει ο δανειστής στον δανειολήπτη για διοικητικές υπηρεσίες, όπως η επεξεργασία της αίτησης, η αναδοχή και η χρηματοδότηση του στεγαστικού δανείου.
 • Τέλος πιστωτικής αναφοράς  Συνήθως λιγότερο από 30 $, αυτό είναι ένα τέλος που μπορεί να εισπράξει ο δανειστής πριν σας παράσχει μια εκτίμηση δανείου.
 • Τέλος αξιολόγησης — Χρεώσεις υπηρεσιών που καλύπτουν μια αποτίμηση, η οποία καθορίζει την αξία του ακινήτου σας.
 • Τέλος επιθεώρησης σπιτιού — Συνήθως κυμαίνεται μεταξύ $300 και $500, μια επιθεώρηση σπιτιού παρέχει μια αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης του σπιτιού.
 • Χρέωση υπηρεσίας ακινήτου — Δαπάνες που σχετίζονται με το ασφάλιστρο του δανειστή και τις αμοιβές υπηρεσιών του δανειστή για την έκδοση ασφάλισης τίτλου.
 • Τέλος εγγραφής – Τέλη για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης για την καταγραφή των πράξεων, υποθηκών και εγγράφων που σχετίζονται με το στεγαστικό σας δάνειο.
 • Προπληρωθέντα έξοδα – Περιλαμβάνει φόρους ακίνητης περιουσίας, τόκους μέχρι την πληρωμή της πρώτης σας πληρωμής και ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού. Ο ενυπόθηκος δανειστής σας μπορεί να δημιουργήσει έναν μεσεγγυητικό λογαριασμό για να πληρώσει αυτά τα έξοδα. Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να απαιτείται από το νόμο μεσεγγυητικός λογαριασμός.

Ποια είναι μερικά κοινά κόστη κλεισίματος για τους πωλητές κατοικιών;

 • Επιτροπές κτηματομεσιτών — Συνήθως αντιπροσωπεύει το 5% έως το 6% της τιμής πώλησης.
 • Φόρος μεταβίβασης — Φόρος συναλλαγών που απαιτείται από την πολιτεία ή την τοπική κυβέρνηση.
 • Πιστώσεις πωλητή — Κεφάλαια που συνεισφέρει ο πωλητής για την κάλυψη μέρους των εξόδων κλεισίματος ή των απαραίτητων επισκευών του αγοραστή.
 • αμοιβές δικηγόρου – Ανάλογα με τους νόμους της πολιτείας σας, ενδέχεται να μην απαιτείται να έχετε δικηγόρο παρών στο κλείσιμο. Ωστόσο, είναι πιθανώς καλή ιδέα να έχετε έναν δικηγόρο να σας εκπροσωπεί και να απαντά σε τυχόν ερωτήσεις πριν και κατά το κλείσιμο.

Μάθετε περισσότερα: 7 χρεώσεις που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε ένα σπίτι

Μπορώ να προσθέσω έξοδα κλεισίματος στο δάνειό μου;?

Εάν δεν πληρώνετε προκαταβολικά τα έξοδα κλεισίματος, μπορείτε να τα πληρώσετε ως μέρος του στεγαστικού σας δανείου.

Με μια αναχρηματοδότηση χωρίς κόστος κλεισίματος, ο δανειστής μπορεί να σας προσφέρει πιστώσεις δανειστή – που ονομάζονται επίσης αρνητικά σημεία – που βρίσκονται στην Ενότητα J στη δεύτερη σελίδα της εκτίμησης του δανείου σας. Τα δανειστικά δάνεια είναι χρήματα που παρέχει ο δανειστής για την κάλυψη των εξόδων κλεισίματος εκ των προτέρων.

Αυτό μπορεί να είναι ελκυστικό εάν δεν έχετε μετρητά στο χέρι για το κόστος κλεισίματος. Λάβετε όμως υπόψη ότι επειδή η αναχρηματοδότηση χωρίς κόστος κλεισίματος θα προσθέσει κόστος στο υπόλοιπο του δανείου σας, θα πρέπει να επιστρέψετε ένα μεγαλύτερο δάνειο.

Κοινή ερώτηση

Τι είναι τα σημεία;

Πολλοί δανειστές προσφέρουν πόντους στεγαστικών δανείων που μπορείτε να αγοράσετε για να μειώσετε το επιτόκιο. Οι πόντοι συνήθως προσφέρονται ως ποσοστό του κόστους της υποθήκης σας.

 


Ποιο είναι το επόμενο?

Όταν προετοιμάζεστε να αγοράσετε ένα σπίτι, να θυμάστε ότι ο δανειστής σας πρέπει να σας στείλει έγγραφα αποκάλυψης κλεισίματος τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες νωρίτερα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά αυτά τα έγγραφα.

Θα πρέπει επίσης να συγκρίνετε την αποκάλυψη κλεισίματός σας με την πιο πρόσφατη πιστωτική σας αναφορά και να επιλύσετε τυχόν ερωτήσεις ή αποκλίσεις από τον υπεύθυνο δανείου σας.

Υπολογίστε το κόστος κλεισίματός σας

Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή μας κόστους κλεισίματος για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι μπορεί να είναι το κόστος κλεισίματος όταν αγοράζετε ένα σπίτι.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Marie Presley είναι ασκούμενη στο Credit Karma και φοιτήτρια δημοσιογράφος από την Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Winthrop όπου σπούδασε στη μαζική επικοινωνία με επικέντρωση στη δημοσιογραφία και μια δευτερεύουσα στο γράψιμο. Mari’s… Διαβάστε περισσότερα.