Ο νέος νόμος επεκτείνει την πρόσβαση στον λογαριασμό ABLE

Ο νέος νόμος επεκτείνει την πρόσβαση στον λογαριασμό ABLE

2 Απριλίου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

 

Ένας νέος νόμος δίνει σε περισσότερους Αμερικανούς με αναπηρία πρόσβαση σε κυβερνητικούς λογαριασμούς που τους επιτρέπουν να εξοικονομούν χρήματα χωρίς να διακινδυνεύουν τα ομοσπονδιακά επιδόματά τους αναπηρίας.

Τα άτομα με αναπηρίες που λαμβάνουν δημόσια βοήθεια με βάση τις ανάγκες, όπως το Medicaid, δεν μπορούν γενικά να έχουν περισσότερα από 2.000 $ στο όνομά τους και παραμένουν επιλέξιμα για αυτά τα προγράμματα. Ωστόσο, οι λογαριασμοί ABLE – συντομογραφία για την Επίτευξη μιας Καλύτερης Εμπειρίας Ζωής – επιτρέπουν στους ανθρώπους να εξοικονομούν περισσότερα από αυτό για δαπάνες που σχετίζονται με την αναπηρία και εξακολουθούν να είναι επιλέξιμοι για παροχές.

Πριν από τον νέο νόμο, μόνο εκείνοι των οποίων η αναπηρία αναπτύχθηκε πριν από την ηλικία των 26 ήταν επιλέξιμοι για λογαριασμούς ABLE. Ο νόμος ABLE Age Adjustment Act — που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο — αυξάνει αυτή την ηλικία «έναρξης αναπηρίας» στα 46, επιτρέποντας σε περισσότερα από 6 εκατομμύρια περισσότερα άτομα να είναι επιλέξιμα από το 2026.

Βασικά φαγητά: Οι λογαριασμοί ABLE μπορούν να επιτρέψουν στα άτομα με αναπηρία να αποταμιεύουν ανεξάρτητα, ακόμη και να συγκεντρώνουν κεφάλαια χωρίς να χάσουν τα δημόσια οφέλη τους. Εάν η αναπηρία σας ξεκίνησε πριν από την ηλικία των 26 ετών, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις. Εάν ξεκινά μεταξύ 26 και 46, θα μπορούσατε πιθανώς να προκριθείτε από το 2026.

Πώς οι λογαριασμοί ABLE βοηθούν τα άτομα με αναπηρίες

Το Catch 22 των δημόσιων επιδομάτων αναπηρίας είναι ότι η αφαίρεση λίγων χρημάτων για την οικοδόμηση κάποιας οικονομικής ασφάλειας μπορεί να σημαίνει απώλεια αυτών των παροχών, τα οποία μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για βασικές ανάγκες και βοηθητικές συσκευές.

Με έναν λογαριασμό ABLE, μπορείτε…

  • Κατάθεση 17.000 $ ετησίως (ή περισσότερα εάν ο κάτοχος του λογαριασμού έχει δουλειά) χωρίς να χάσει τα οφέλη. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 100.000 $ χωρίς να επηρεάσετε το Συμπληρωματικό Εισόδημα Ασφάλειας ή το SSI. Αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια με την πάροδο του χρόνου χωρίς να επηρεάσετε άλλους τύπους παροχών.
  • Ξοδέψτε ό,τι χρειάζεστε ανεξάρτητα. Τα έξοδα που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορεί να είναι οτιδήποτε, από φαγητό, στέγαση και μεταφορά μέχρι υγειονομική περίθαλψη, προσωπική υποστήριξη και άλλα πράγματα που βοηθούν στην ποιότητα ζωής. Ορισμένοι λογαριασμοί ABLE συνοδεύονται από χρεωστική κάρτα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προπληρωμένη κάρτα (ABLE Visa Card).
  • Crowdfund. Φίλοι, συγγενείς, εργοδότες — οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένου και εσάς — μπορούν να συνεισφέρουν στον λογαριασμό σας ABLE.
  • επενδύω. Ορισμένα προγράμματα ABLE προσφέρουν μια σειρά προαιρετικών επενδυτικών επιλογών, παρόμοια με 529 προγράμματα αποταμίευσης κολεγίων.
  • Λάβετε φορολογικά οφέλη. Τα χρήματα που αποσύρονται από έναν λογαριασμό ABLE είναι αφορολόγητα εάν χρησιμοποιούνται για ειδικές δαπάνες.

Ποιος μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για λογαριασμό ABLE;

Θα πληροίτε αυτόματα τις προϋποθέσεις για λογαριασμό ABLE εάν η αναπηρία σας ξεκίνησε πριν από την ηλικία των 26 ετών (46 το 2026) και λαμβάνετε ήδη αναπηρία SSI ή Κοινωνικής Ασφάλισης.

Άλλα στοιχεία επιλεξιμότητας ABLE

  • Δεν χρειάζεται να είστε αποδέκτης SSI ή SSDI. Εάν πληροίτε την απαίτηση ηλικίας αναπηρίας, τα κριτήρια της Κοινωνικής Ασφάλισης για πιστοποιημένους λειτουργικούς περιορισμούς και άλλες προϋποθέσεις, μπορείτε πληροί τις προϋποθέσεις για λογαριασμό ABLE.
  • Δεν χρειάζεται να καταθέσετε πολλά χρήματα. Οι απαιτήσεις του κράτους μπορεί να διαφέρουν, αλλά συνήθως η αρχική κατάθεση μπορεί να κυμαίνεται από $25 έως $50.

Πώς να αποκτήσετε έναν ABLE λογαριασμό

ο ABLE Εθνικό Κέντρο Πόρων προσφέρει πολλές οδηγίες στον ιστότοπό της, μεταξύ των οποίων Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους λογαριασμούς ABLE και συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε. Μπορείτε να ανοίξετε και να διαχειριστείτε τους περισσότερους λογαριασμούς ABLE online.

Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την εγγραφή

  • Κρατική κατοικία – Τα περισσότερα προγράμματα ABLE σάς επιτρέπουν να εγγραφείτε ανεξάρτητα από την πολιτεία στην οποία ζείτε. Αυτό Εργαλείο σύγκρισης κατάστασης λογαριασμού ABLE μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να συγκρίνετε πιθανούς προμηθευτές.
  • Οι δυνατότητες του λογαριασμού ABLE ποικίλλουν — Είναι καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με τους διαφορετικούς τύπους προσφορών λογαριασμών ABLE και να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σύγκρισης και εργαλείο χάρτη ψωνίζω.
  • Περισσότερα για να μάθετε  Εθνικό Κέντρο Πόρων της ABLE ΙΚΑΝΟΙ γεγονότα και μύθοι Η σελίδα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αρχίσετε να μαθαίνετε περισσότερα για πράγματα όπως τα όρια υπολοίπου και πώς οι λογαριασμοί ABLE διαφέρουν από τα καταπιστεύματα ειδικών αναγκών ή τα καταπιστεύματα γενικού εισοδήματος.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Amy Kalin είναι συντάκτρια αντιγραφής στο Credit Karma. Πρώην δημοσιογράφος, η Έιμι ανέφερε κυρίως για ποινικές και αστικές νομικές υποθέσεις υψηλού προφίλ στο Λος Άντζελες πριν μεταβεί στη μετάδοση ειδήσεων ως ερευνητικό τμήμα… Διαβάστε περισσότερα.