Οι ασφαλιστές ρίχνουν μερικά μοντέλα Hyundai, Kia

Οι ασφαλιστές ρίχνουν μερικά μοντέλα Hyundai, Kia

2 Απριλίου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

 

Επικαλούμενη αύξηση των αξιώσεων κλοπής, οι ασφαλιστικές εταιρείες State Farm και Progressive λένε ότι δεν συντάσσουν νέες πολιτικές σε ορισμένους τομείς για ορισμένα μοντέλα Hyundai και Kia, σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδήσεων.

Τα ποσοστά κλοπής έχουν εκτοξευθεί όταν τα διαδικτυακά βίντεο έδειξαν πόσο εύκολο είναι να κλέψεις ορισμένα παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων. Μια πρόκληση μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 14 ατυχήματα και οκτώ θανάτους, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Επειδή πολλά από τα επηρεαζόμενα οχήματα δεν διαθέτουν αντικλεπτικά τσιπ υπολογιστών στα συστήματα ανάφλεξής τους, είναι πιο εύκολο για τους κλέφτες να κλέψουν τα αυτοκίνητα.

Σε απάντηση, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων διανέμουν κλειδαριές στο τιμόνι και απελευθερώνουν α δωρεάν αναβάθμιση αντικλεπτικού λογισμικού σε περίπου 3,8 εκατομμύρια Hyundais και 4,5 εκατομμύρια Kia στις ΗΠΑ

Βασικά φαγητά: Εάν διαθέτετε Hyundai ή Kia του 2022 ή προγενέστερο, ελέγξτε αν θα πρέπει να λάβετε δωρεάν αντικλεπτικές αναβαθμίσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες — και σκεφτείτε να ψωνίσετε για ασφάλειες.

Γιατί είναι πιο εύκολο να κλέψουν αυτά τα μοντέλα;

Σύμφωνα με Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμωνπολλά οχήματα Hyundai και Kia από το 2015 έως το 2019 δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησης που εμποδίζουν τους κλέφτες να παρακάμψουν το σύστημα ανάφλεξης.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός λέει ότι η αντικλεπτική τεχνολογία ήταν στάνταρ εξοπλισμός σε όλα σχεδόν τα οχήματα που κατασκευάζονταν από άλλους κατασκευαστές εκείνη την εποχή.

Επιπτώσεις κλοπών Hyundai και Kia

  • Οι αξιώσεις για απώλειες αυξάνονται. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η Hyundais και η Kias από τα μοντέλα 2015 έως 2019 αναφέρθηκαν ότι είχαν κλαπεί περίπου δύο φορές πιο συχνά από άλλα οχήματα παρόμοιας ηλικίας, σύμφωνα με τα στοιχεία απώλειας αυτοκινητοδρόμων του Ινστιτούτου για το 2022. ενημερωτικό δελτίο.
  • Οι ασφαλιστές αρνούνται. Η State Farm ανέφερε σε δήλωση που παρασχέθηκε στο CNN ότι σταμάτησε προσωρινά να συντάσσει νέες πολιτικές σε ορισμένες πολιτείες, ενώ η Progressive ανέφερε σε δήλωση που έστειλε μέσω email στο CNN ότι αύξησε τα ποσοστά και περιόρισε τις νέες πωλήσεις πολιτικής σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Πώς ανταποκρίνονται η Hyundai και η Kia;

Η Hyundai και η Kia, η οποία ανήκει στον όμιλο Hyundai Motor, προσφέρουν δωρεάν αναβαθμίσεις λογισμικού για οχήματα που δεν διαθέτουν σύστημα ακινητοποίησης, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας. Οι ενημερώσεις θα επεκτείνουν τη διάρκεια του ήχου συναγερμού σε ένα λεπτό και θα απαιτήσουν το κλειδί να βρίσκεται στην ανάφλεξη για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο.

Ενημερώσεις τεχνολογίας αντιπροσώπων για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

  • Hyundai. Οι αντιπρόσωποι της Hyundai θα πραγματοποιήσουν τις ενημερώσεις λογισμικού, οι οποίες θα διαρκέσουν λιγότερο από μία ώρα, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωση. Κάθε όχημα θα λάβει στη συνέχεια ένα αυτοκόλλητο παραθύρου που θα υποδεικνύει ότι είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένη αντικλεπτική τεχνολογία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.hyundaiantitheft.com.
  • Kia. Η Kia εκτελεί τις ενημερώσεις λογισμικού της σταδιακά, σύμφωνα με το NHTSA. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες Kia μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο 800-333-4542.

Τι μπορείς να κάνεις

Εάν διαθέτετε Hyundai ή Kia, μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας ή να επικοινωνήσετε με τον τοπικό αντιπρόσωπο για να διαπιστώσετε εάν είναι εξοπλισμένο με σύστημα ακινητοποίησης κινητήρα.

Άλλες συμβουλές κατά της κλοπής και ασφάλισης

  • Ελέγξτε για χαλαρή κλειδαριά. Η Hyundai και η Kia έχουν διανείμει περισσότερες από 26.000 κλειδαριές τιμονιού σε 77 υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε 12 πολιτείες, σύμφωνα με το NHTSA. Η αστυνομία τα παραδίδει στους ιδιοκτήτες Hyundai και Kia.
  • Λάβετε μέτρα για την προστασία του αυτοκινήτου σας. Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να παρκάρετε σε χώρους με καλό φωτισμό, συμβουλεύει το National Insurance Crime Bureau. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης αντικλεπτικών συσκευών δευτερογενούς αγοράς, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων συστημάτων συναγερμού, κλειδαριών πεντάλ και διακόπτες κυκλώματος.
  • Αγορά για ασφάλειες. Ενώ ένας αριθμός παραγόντων μπορεί να επηρεάσει τα ασφάλιστρά σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να αποκτήσετε τη φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ασφάλιση για την κατάστασή σας. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους αναζήτησης ασφαλιστικής κάλυψης είναι να συγκρίνετε τους ασφαλιστές αυτοκινήτων στο διαδίκτυο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής πείρα του στον έντυπο και στα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.