Να αγοράσω σπίτι χωρίς μεσίτρια;

Να αγοράσω σπίτι χωρίς μεσίτρια;

2 Απριλίου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

 

Όταν βρίσκεστε στην αγορά για να αγοράσετε ένα σπίτι, είναι συνήθως καλή ιδέα να συνεργαστείτε με έναν κτηματομεσίτη.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη, αλλά αν θα πρέπει να το κάνετε εξαρτάται από τις προσωπικές σας συνθήκες και τις γνώσεις σας για τον κλάδο των ακινήτων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αγοραστές κατοικιών συνεργάζονται με έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο: το 86 τοις εκατό των αγοραστών σε μια πρόσφατη έρευνα αγόρασαν το σπίτι τους μέσω κτηματομεσίτη ή μεσίτη, σύμφωνα με μια έκθεση του 2022 από την Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Μπορεί επίσης να ακούσετε τους κτηματομεσίτες που αναφέρονται ως μεσίτες ακινήτων ή μεσίτες ακινήτων. Αν και υπάρχουν μικρές διαφορές, όλοι είναι τύποι πρακτόρων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την αγορά του σπιτιού σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους όρους εναλλακτικά σε αυτό το άρθρο.

Ας εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός κτηματομεσίτη και ας αναφέρουμε λεπτομερώς τη διαδικασία που θα αντιμετωπίσετε εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη.Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη μη χρήση κτηματομεσίτη;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να βρείτε έναν κτηματομεσίτη. Υπάρχει πολύ μικρό πλεονέκτημα για να πλοηγηθείτε μόνοι σας σε αυτήν τη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι ο πωλητής συνήθως πληρώνει την προμήθεια του αγοραστή, η συνεργασία με έναν αντιπρόσωπο συνήθως δεν κοστίζει τίποτα στον αγοραστή.

Ακολουθούν μερικοί άλλοι λόγοι για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν πράκτορα.

 • Ευφυΐα της αγοράς — Ακόμα κι αν αγοράζετε σε μια περιοχή που γνωρίζετε, ο κτηματομεσίτης μπορεί να γνωρίζει νέα κατασκευή ή μια γειτονιά που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ. Οι πράκτορες περνούν τις μέρες τους στα χαρακώματα ακινήτων, ώστε να μπορούν να έχουν επί τόπου πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, κάτι που είναι απαραίτητο για την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού στη σωστή τιμή.
 • Πρόσβαση στη λίστα — Ενώ μπορείτε να περιηγηθείτε σε λίστες σε ιστότοπους ακινήτων και μερικές φορές ακόμη και στην τοπική σας MLS (υπηρεσία πολλαπλών καταχωρίσεων), πιθανότατα δεν έχετε πρόσβαση σε τόσες πληροφορίες σχετικά με τα ακίνητα όπως οι κτηματομεσίτες. Επιπλέον, οι κτηματομεσίτες μπορούν να μάθουν για τις «λίστες τσέπης»—ιδιοκτησίες που δεν ανήκουν στο MLS—καθώς και για σπίτια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Το να μπείτε πρώτος μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ της απόκτησης ενός ακινήτου σε μια καυτή αγορά ή της απώλειας.
 • Επαγγελματική συμβουλή — Οι κτηματομεσίτες μπορούν να προτείνουν λεπτομέρειες για να συμπεριλάβετε στο συμβόλαιό σας που ίσως δεν είχατε σκεφτεί.
 • Εξοικονόμηση χρόνου — Η αγορά σπιτιού είναι αγχωτική. Είναι επίσης πολύπλοκο και χρονοβόρο, που περιλαμβάνει πολλή γραφειοκρατία. Μπορείτε να βασιστείτε στον αντιπρόσωπό σας για βοήθεια – μια μεγάλη ευκολία εάν αγοράζετε για πρώτη φορά σπίτι. Για παράδειγμα, μπορούν να σας συμβουλεύσουν για επιλογές χρηματοδότησης, να κανονίσουν μια επιθεώρηση στο σπίτι και να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το κλείσιμο.
 • Επαγγελματικές διασυνδέσεις — Η αγορά ενός σπιτιού περιλαμβάνει πολλούς επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρητών και των δανειστών (εάν κάνετε αίτηση για δάνειο). Το δίκτυο επαφών ενός κτηματομεσίτη μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τους κατάλληλους συνεργάτες καθώς προχωράτε στη διαδικασία.

Πρέπει να αγοράσω σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πρέπει. Υπάρχουν όμως κάποια σενάρια όπου η έλλειψη ατζέντη μπορεί να έχει νόημα.

 • Εξοικονόμηση στην τιμή αγοράς — Εάν δεν χρησιμοποιούν αντιπρόσωπο, ο πωλητής δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνει μέρος της προμήθειας (συνήθως 2,5% έως 3% της τιμής αγοράς) στον αντιπρόσωπο του αγοραστή. Στην ιδανική περίπτωση, ο πωλητής θα μεταφέρει αυτήν την έκπτωση σε εσάς αφαιρώντας χρήματα από την τιμή του σπιτιού.
 • Εμπειρογνώμονας του κλάδου — Είτε είστε έμπειρος επενδυτής ακινήτων είτε είστε πράκτορας ο ίδιος, εάν έχετε εμπειρία στην αγορά και πώληση ακινήτων, μπορεί να θέλετε να παραλείψετε να προσλάβετε έναν πράκτορα.
 • Οικογενειακή περιουσία — Εάν αγοράζετε ένα οικογενειακό ακίνητο, όπως το σπίτι των γονιών σας, μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε τη διαδικασία πιο απλή, ειδικά αν έχετε ήδη συμφωνήσει σε μια τιμή.
 • Νέα κατασκευή — Σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών, το 7% των αγοραστών αγόρασαν το σπίτι τους απευθείας από έναν κατασκευαστή ή έναν οικοδόμο.

Πώς να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη

Εάν αποφασίσατε να αγοράσετε ένα σπίτι χωρίς κτηματομεσίτη, εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση του τι να περιμένετε.

 • Καθορίστε τον προϋπολογισμό και τη λίστα επιθυμιών σας. Στη συνέχεια, με βάση τις γνώσεις σας για την τοπική αγορά, υπολογίστε τι είναι λογικό να περιμένετε εντός του προϋπολογισμού σας.
 • Σίγουρα προέγκριση υποθήκης. Εάν δεν πληρώνετε μετρητά, λάβετε μια υπό όρους επιστολή έγκρισης από τον δανειστή σας που να προσδιορίζει το ποσό του δανείου για το οποίο μπορεί να είστε υπεύθυνοι.
 • Αναζήτηση καταχωρήσεων, προγραμματισμός εμφανίσεων και προβολή κατοικιών. Μόλις είστε έτοιμοι να κάνετε μια προσφορά, σκεφτείτε ανταγωνιστές ή συγκρίσιμες τιμές για τις οποίες πωλούνται παρόμοια ακίνητα στην περιοχή σας.
 • Ρωτήστε για α αποκάλυψη πωλητή. Αυτό το έγγραφο σας βοηθά να μάθετε εάν υπάρχουν προβλήματα στο σπίτι, όπως μούχλα.
 • Κάνε μια προσφορά. Φροντίστε να συμπεριλάβετε απρόοπτα ή σενάρια όπου μπορείτε να αποχωρήσετε από τη συμφωνία ή να αναθεωρήσετε την τιμή, όπως μετά από επιθεώρηση σπιτιού. Εάν το σπίτι είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να γράψετε μια προσωπική επιστολή στον πωλητή για να τον πείσετε να σας πουλήσει. Ίσως χρειαστεί να διαπραγματευτείτε την τιμή με τον πωλητή ή τον αντιπρόσωπο του πωλητή (ή μπορεί να απορριφθείτε).
 • Προσλάβετε έναν εξειδικευμένο επιθεωρητή σπιτιού για κοιτάξτε γύρω από το σπίτι. Με βάση ζητήματα που αποκαλύφθηκαν κατά την επιθεώρηση, επαναδιαπραγματευτείτε με τον πωλητή ή τον αντιπρόσωπο του πωλητή και συμφωνήστε για την τελική τιμή πώλησης.
 • Ολοκληρώστε το δάνειο και κλείστε την πώληση. Ολοκληρώστε τα έγγραφα του δανείου σας, προγραμματίστε το κλείσιμό σας και αποφασίστε για το κλείσιμο παρόχων υπηρεσιών, όπως η ασφάλιση τίτλων. Κάντε το τελευταίο βήμα μια ή δύο μέρες πριν κλείσετε.

Ποιο είναι το επόμενο?

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να συνεργαστείτε με έναν κτηματομεσίτη. Αλλά αν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει, εξετάστε πρώτα αυτές τις ερωτήσεις.

 • Ξέρω ακριβώς τι τύπο σπιτιού θέλω;
 • Γνωρίζω καλά την τοπική αγορά;
 • Έχω το χρόνο και την ενέργεια να χειριστώ αυτή τη διαδικασία χωρίς κτηματομεσίτη;
 • Είμαι ικανός, έμπειρος διαπραγματευτής;
 • Νομίζω ότι μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα στην τιμή αγοράς ενός σπιτιού;
 • Αγοράζω το σπίτι από φίλο ή μέλος της οικογένειας;
 • Είμαι έμπειρος κτηματομεσίτης ή επενδυτής ακινήτων;
 • Σκοπεύω να αγοράσω ένα νέο ακίνητο κατασκευής από έναν κατασκευαστή;

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Dina Chaney είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και συγγραφέας έξι βιβλίων. Έχει παρουσιαστεί σε εκδόσεις όπως το Good Housekeeping, Health, Men’s Health, Parents και SELF. Όταν δεν γράφει, ο Chaney μαγειρεύει, σηκώνει βάρη,… Διαβάστε περισσότερα.