Νέος σκύλος στο σπίτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε για να προετοιμαστείτε

Νέος σκύλος στο σπίτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε για να προετοιμαστείτε

2 Απριλίου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Εάν έχετε ένα νέο σκυλί στο σπίτι, θα θέλετε να προετοιμαστείτε σωστά για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το κατοικίδιό σας έχετε όλα όσα χρειάζεστε για μια ευτυχισμένη συνύπαρξη. Υπάρχει μια εισροή υιοθεσιών σκύλων από το 2020 και δεν αποτελεί έκπληξη το γιατί. Κατά προσέγγιση ένας στους πέντε οι ενήλικες στις ΗΠΑ ζουν με ψυχική διαταραχή. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά μπορούν να μειώσουν το άγχος, την κατάθλιψη και το στρες.

Φυσικά, το να έχεις σκύλο είναι μεγάλη ευθύνη. Και είναι σημαντικό το σπίτι σας να είναι έτοιμο για την άφιξή τους. Δείτε, λοιπόν, πώς να προετοιμάσετε τον χώρο σας για τον νέο σας γούνινο φίλο.

Γιατί πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε για ένα νέο σκυλί στο σπίτι

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια καλωσόρισα τον Όλιβερ στο σπίτι μου. Εγκαταλελειμμένος, πεινασμένος και παραμελημένος, ήξερα ότι είχα πολλά να μαγειρέψω στο σπίτι. Επίσης, υποσχέθηκα μόνο να υιοθετήσω τον επόμενο σκύλο μου και το έκανα με μεγάλη ανυπομονησία. Σήμερα νιώθω τόσο ευλογημένη που έχω αυτόν και την άνευ όρων αγάπη του. Πριν φέρετε ένα νέο σκυλί στο σπίτι, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς να διασφαλίσετε ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένου του κατοικίδιου ζώου σας, είναι άνετα και έχουν ό,τι χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού σας.

Η προσαρμογή σε ένα νέο σκυλί στο σπίτι συνοδεύεται από μια καμπύλη μάθησης. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να περιμένετε πριν φέρετε ένα νέο κατοικίδιο στο σπίτι σας. Ακόμη και πριν αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, κάθε σκύλος έρχεται με νέους κανόνες και μαθήματα από το παρελθόν. Παρακάτω θα βρείτε μερικές βασικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε ένα νέο σκυλί στο σπίτι.

Φροντίστε να προστατεύετε τα έπιπλά σας

Σύμφωνα με μελέτη του 95,1% Οι καταναλωτές αναμένουν ότι τα έπιπλά τους θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Αλλά τα σκυλιά αγάπη να μασάει, να ξύνει και να πηδά τα έπιπλα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα για την προστασία των επίπλων σας πριν φτάσει ο νέος σας σκύλος. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να μην σκαρφαλώνει στα έπιπλα, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να μάθει.

Επίσης, για να προστατέψετε τον γούνινο φίλο σας από το να καταπιεί κατά λάθος κάτι που δεν θα έπρεπε, καθώς και τον καναπέ ή τα τραπέζια σας, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα κάλυμμα καναπέ φιλικό προς τον σκύλο και καλύμματα γωνιακού τραπεζιού. Φυσικά, μπορείτε επίσης να παρέχετε στον σκύλο σας έναν καθορισμένο χώρο, όπως ένα κρεβάτι ή ένα κλουβί για σκύλους. Αλλά το πιο σημαντικό, βοηθά στην προστασία των επίπλων σας και δημιουργεί έναν άνετο και ασφαλή χώρο για να χαλαρώνει και να απολαμβάνει ο σκύλος σας.

Καλύψτε τα ξύλινα πατώματα με μοκέτες

Εάν έχετε δάπεδα από σκληρό ξύλο στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε μερικά χαλιά πριν φέρετε έναν σκύλο στο σπίτι. Τα σκυλιά αγαπούν να τρέχουν και να παίζουν και τα νύχια τους μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο πάτωμά σας με την πάροδο του χρόνου. Τα χαλιά όχι μόνο θα προστατεύουν το δάπεδό σας, αλλά μπορούν επίσης να παρέχουν μια μαλακή και άνετη επιφάνεια για να ξαπλώνει ο σκύλος σας.

Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε χαλί στο σπίτι σας εάν δεν έχετε ήδη. Ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να ανησυχούν για το μοκέτα, ειδικά με έναν νέο σκύλο, η βιομηχανία καθαρισμού χαλιών των ΗΠΑ υπονομεύει 5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές επαγγελματικού καθαρισμού. Επιπλέον, τα χαλιά και τα χαλιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά που προκαλείται από τα νύχια του σκύλου σας στο πάτωμά σας. Μπορούν επίσης να είναι καλύτερα για τα μαξιλαράκια των ποδιών του σκύλου σας καθώς μεγαλώνει.

Έχετε πολλά παιχνίδια για τον νέο σας σκύλο στο σπίτι

Τα σκυλιά είναι από τη φύση τους παιχνιδιάρικα και περίεργα πλάσματα. Χρειάζονται πολλή διέγερση και άσκηση για να τους κρατήσουν ευτυχισμένους και υγιείς. Η παροχή πολλών παιχνιδιών στον σκύλο σας είναι απαραίτητη για την ευημερία του και μπορεί επίσης να τον αποτρέψει από το να βλάψει τα υπάρχοντά σας.

Τα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν στην ικανοποίηση της φυσικής επιθυμίας του σκύλου σας να μασήσει. Επίσης, μπορεί να τους εμποδίσει να μασήσουν τα παπούτσια ή τα έπιπλά σας. Παρέχουν επίσης ψυχική διέγερση που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της καταστροφικής συμπεριφοράς ως αποτέλεσμα της πλήξης ή του άγχους.

Όταν επιλέγετε παιχνίδια για τον σκύλο σας, λάβετε υπόψη το μέγεθος, τη φυλή και την προσωπικότητά τους. Μερικά σκυλιά αρέσει να μασούν, ενώ άλλα προτιμούν να παίζουν fetch ή διελκυστίνδα. Είναι σημαντικό να επιλέγετε ασφαλή και ανθεκτικά παιχνίδια και να αποφεύγετε τυχόν μικρά ή εύθραυστα παιχνίδια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού.

Τέλος, το να έχετε μια ποικιλία παιχνιδιών στο χέρι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διασκεδάσετε τον σκύλο σας. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό μπορεί να τους αποτρέψει από το να βαρεθούν με τα ίδια παιχνίδια. Περιστρέφετε τα παιχνίδια τους τακτικά για να τους κρατάτε αφοσιωμένους και ενδιαφέροντες. Μαζί του το δικό σου νέος σκύλος στο σπίτι θα νιώσει χαρούμενος και αστείος.

Πληθώρα προμηθειών για κατοικίδια

Εκτός από τα παιχνίδια για σκύλους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε και άλλες προμήθειες για κατοικίδια που χρειάζεστε εσείς και το κατοικίδιό σας. Για παράδειγμα, δείτε την παρακάτω λίστα.

  1. Τροφή για σκύλους – μερικοί ιδιοκτήτες προτιμούν τη στερεή τροφή για σκύλους, ενώ άλλοι ανακατεύονται σε μαλακή τροφή.
  2. Δοχεία φαγητού και νερού
  3. Κρεβάτια – Μπορείτε να τοποθετήσετε κρεβάτια για σκύλους γύρω από το σπίτι για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας μπορεί να χαλαρώσει άνετα.
  4. Επιθέματα ούρων – εάν έχετε ένα νέο κουτάβι, αυτά τα επιθέματα μπορούν να σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε το κατοικίδιό σας, ειδικά όταν δεν είστε σπίτι.
  5. Γιακά και λουρί σκύλου
  6. Προπονητικό στήθος

Φυσικά, αυτά είναι μερικά από τα βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε για τον νέο σας σκύλο στο σπίτι. Με τον καιρό, θα ανακαλύψετε άλλα πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε. Συνήθως μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες για να αισθανθεί άνετα και να εγκατασταθεί το νέο σας κατοικίδιο στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, θα εγκατασταθούν και θα ξέρουν ότι το σπίτι σας είναι και δικό τους.

Ετοιμάζοντας το σπίτι σας για ένα νέος γούνινος φίλος απαιτεί κάποια προετοιμασία. Αλλά οι ανταμοιβές ενός χαρούμενου και υγιούς σκύλου αξίζουν τον κόπο. Επιπλέον, με λίγη προσπάθεια και αγάπη, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο σπίτι που μπορείτε να απολαύσετε εσείς και ο σκύλος σας για τα επόμενα χρόνια.

Με τόση συζήτηση για τους ανθρώπινους εμβολιασμούς τον τελευταίο καιρό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί πελάτες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και για τους εμβολιασμούς για σκύλους. Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε ποια χρειάζονται και πόσο συχνά.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!