Μεταφορά υπολοίπου έναντι προσωπικού δανείου

Μεταφορά υπολοίπου έναντι προσωπικού δανείου

2 Απριλίου, 2023 0 By admin
5/5 - (10 votes)

Ο Luis De Nicola είναι συγγραφέας προσωπικών οικονομικών και έχει γράψει για την American Express και το Discover. Σημείωση συντάκτη: Το Credit Karma αποζημιώνεται από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

 

Μεταφορά υπολοίπου έναντι προσωπικού δανείου: Ποια είναι η διαφορά;

Τόσο οι πιστωτικές κάρτες μεταφοράς υπολοίπου όσο και τα προσωπικά δάνεια μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το επιτόκιο του χρέους σας με υψηλά επιτόκια και να ενοποιήσετε πολλαπλές πληρωμές σε μία, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερους λογαριασμούς για διαχείριση.

Οι πιστωτικές κάρτες που προσφέρουν χαμηλές εισαγωγικές τιμές μεταφοράς υπολοίπου μπορεί να είναι μια ελκυστική επιλογή. Εάν μπορείτε να μετακινήσετε τα υπάρχοντα υπόλοιπά σας σε μια κάρτα μεταφοράς υπολοίπου με χαμηλό ή μηδενικό Απρίλιο — και να εξοφλήσετε το χρέος πριν από το τέλος της εισαγωγικής περιόδου — ίσως μπορέσετε να αποφύγετε εντελώς τους τόκους και να εξοφλήσετε το χρέος σας πιο γρήγορα.

Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερο ποσό δανείου ή προτιμάτε να αποπληρώσετε όσα έχετε δανειστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ένα προσωπικό δάνειο μπορεί να έχει πιο νόημα για την κατάστασή σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν μπορείτε να πάρετε ένα προσωπικό δάνειο με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που πληρώνετε για το υπάρχον χρέος σας. Και αν η πίστωσή σας έχει βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, οι πιθανότητές σας να πληροίτε τις προϋποθέσεις για καλύτερο επιτόκιο μπορεί επίσης να έχουν βελτιωθεί.


Μεταφορά υπολοίπου έναντι προσωπικού δανείου: Μια γρήγορη σύγκριση

Πιστωτικές κάρτες μεταφοράς υπολοίπου
Προσωπικά δάνεια
Ταξί Προμήθεια μεταφοράς υπολοίπου 0%, 3% ή 5% του μεταφερόμενου ποσού Προμήθεια ανοίγματος από 0% έως 8% του ποσού του δανείου
Πιστωτικό όριο ή ποσό δανείου $300 έως $15.000+ $1.000 έως $100.000
Επιτόκιο Πιθανή εισαγωγική μεταφορά του υπολοίπου APR για ορισμένο χρονικό διάστημα (έως 0%) 5,99% έως 35,99% ΑΠΡ
Αυτά είναι γενικά εύρη και όροι, αλλά μπορεί να βρείτε μια επιλογή που διαφέρει από αυτό που φαίνεται παραπάνω.

Τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν συγκρίνετε μια μεταφορά υπολοίπου και ένα προσωπικό δάνειο

1. Τι είδους χρέη έχω;

Εάν θέλετε να ενοποιήσετε διαφορετικούς τύπους χρέους, ένα προσωπικό δάνειο μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία.

Προσωπικό δάνειο: Αν και οι δανειστές μπορεί να επιβάλουν αρκετούς περιορισμούς σχετικά με τον τρόπο χρήσης των χρημάτων, είτε θα λάβετε τα χρήματα απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό για να εξοφλήσετε μόνοι σας τους δανειστές ή μπορείτε να ζητήσετε από τον δανειστή να το κάνει αυτό για εσάς.

Μεταφορά υπολοίπου: Εάν το χρέος σας αποτελείται κυρίως από χρέος πιστωτικής κάρτας, η μεταφορά υπολοίπου μπορεί να είναι ο εύκολος τρόπος για να μεταφέρετε το χρέος από τις υπάρχουσες κάρτες σας σε μια πιστωτική κάρτα που προσφέρει χαμηλή εισαγωγική μεταφορά υπολοίπου APR. Απλώς να γνωρίζετε ότι πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εκδίδουν κάρτες απαιτούν το χρέος να προέρχεται από κάρτα που έχει εκδοθεί από άλλη εταιρεία για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

2. Πόσο χρέος έχω;

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια κάρτα μεταφοράς υπολοίπου ή ένα προσωπικό δάνειο θα σας εγκρίνει για ένα ποσό που θα καλύψει όλες τις τρέχουσες οφειλές σας μέχρι να υποβάλετε επίσημη αίτηση.

Προσωπικό δάνειο: Ίσως μπορέσετε να λάβετε μια εκτίμηση υποβάλλοντας αίτηση για προεπιλογή, η οποία δεν αποτελεί εγγύηση, αλλά μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το αν θα μπορούσε, θα μπορούσε να εγκριθεί.

Μεταφορά υπολοίπου: Ορισμένες πιστωτικές κάρτες έχουν ένα ελάχιστο πιστωτικό όριο. Αλλά γενικά, θα πρέπει να υποβάλετε επίσημη αίτηση και να λάβετε έγκριση για να μάθετε ποιο θα είναι το πιστωτικό σας όριο.

3. Τι τόκους θα πληρώσω;

Προσωπικό δάνειο: Ενώ οι δανειστές συνήθως δεν προσφέρουν διαφημιστικό επιτόκιο, τα επιτόκια μπορεί να είναι χαμηλότερα από το τυπικό επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας.

Μεταφορά υπολοίπου: Εάν μπορείτε να εξοφλήσετε ολόκληρο το χρέος πριν λήξει η εισαγωγική μεταφορά υπολοίπου APR, η μεταφορά υπολοίπου μπορεί να είναι η φθηνότερη επιλογή σας. Ωστόσο, μόλις λήξει η περίοδος προσφοράς, το υπόλοιπο θα αρχίσει να συγκεντρώνεται σύμφωνα με το τυπικό APR μεταφοράς υπολοίπου της κάρτας, το οποίο θα διαφέρει από κάρτα σε κάρτα.

4. Ποιες χρεώσεις θα πρέπει να προσέξω;

Μεταφορά υπολοίπου: Οι κάρτες συνήθως χρεώνουν ένα τέλος μεταφοράς υπολοίπου από 3% έως 5% του ποσού που μεταφέρεται. Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι ορισμένες κάρτες μεταφοράς υπολοίπου χρεώνουν επίσης ετήσια χρέωση. Το κεφάλι ψηλά: Με ορισμένες κάρτες μεταφοράς υπολοίπου, χάνετε το διαφημιστικό επιτόκιο εάν χάσετε μια πληρωμή, πληρώσετε λιγότερα από την ελάχιστη πληρωμή σας ή πραγματοποιήσετε έστω και μία αγορά με την κάρτα.

Προσωπικό δάνειο: Οι δανειστές ενδέχεται να σας χρεώσουν μια προμήθεια προκαταβολής, συνήθως στην περιοχή από 1% έως 8% του ποσού που δανείστηκε. Αν και λιγότερο συνηθισμένο, μπορεί επίσης να υπάρχει τέλος αίτησης ή πρόστιμο προπληρωμής. Τα τέλη διαφέρουν από δανειστή σε δανειστή, επομένως πληρώνονται στο κατάστημα σύγκρισης.


Κάτω σειρά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα μεταφοράς υπολοίπου ή ένα προσωπικό δάνειο για να ενοποιήσετε το χρέος ή να μειώσετε το επιτόκιο του χρέους σας. Λάβετε υπόψη τις περιστάσεις σας, τυχόν πιθανές χρεώσεις που σχετίζονται με τη μέθοδο που έχετε επιλέξει και ποια επιλογή ταιριάζει καλύτερα στον προϋπολογισμό σας. Στη συνέχεια, συγκρίνετε κάρτες ή δανειστές για να βρείτε την επιλογή με τους καλύτερους όρους για την περίπτωσή σας.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Luis De Nicola είναι συγγραφέας προσωπικών οικονομικών και έχει γράψει για την American Express, την Discover και τη Nova Credit. Εκτός από το ότι είναι ο συγγραφέας του Credit Karma, μπορείτε να βρείτε τη δουλειά του στο Business Insider, Cheapi… Διαβάστε περισσότερα.