Είναι μια ένωση ιδιοκτητών σπιτιών κατάλληλη για τον τρόπο ζωής σας;

Είναι μια ένωση ιδιοκτητών σπιτιών κατάλληλη για τον τρόπο ζωής σας;

3 Απριλίου, 2023 0 By admin

Ο αριθμός των ανθρώπων ή των κατοίκων που ζουν σε Ενώσεις Ιδιοκτητών Κατοικιών (HOA) έχει αυξηθεί 35 φορές από 2,1 εκατομμύρια το 1970. σε πάνω από 74 εκατομμύρια το 2020. Επιπλέον, περισσότερο από το 82% των νεόδμητων κατοικιών έγιναν μέρος των κοινοτήτων HOA πέρυσι. Αν και τα HOA είναι κοινά στις ΗΠΑ, διαφέρουν σε διαφορετικούς τύπους στέγασης.

Γιατί το να ζει κανείς σε μια ένωση ιδιοκτητών σπιτιού μπορεί να λειτουργήσει για εσάς

Η ζωή σε μια ένωση ιδιοκτητών σπιτιού μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για όλους, αλλά είναι για μερικούς. Σίγουρα, οι κανόνες HOA μπορεί να φαίνονται ενοχλητικοί, αλλά διατηρούν την κοινότητα σε τάξη και εξαιρετική κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, πολλοί προτιμούν να ζουν σε ένα αρχοντικό ή μια κοινότητα διαμερισμάτων λόγω του εύκολου και ουσιαστικά χωρίς συντήρηση τρόπο ζωής τους.

Επομένως, εάν μένετε σε σπίτι, δεν θα έχετε τις ίδιες προϋποθέσεις και υποχρεώσεις με έναν κάτοικο ενός αρχοντικού ή συνεταιρισμού. Εδώ είναι οι διαφορές στα HOA σε μονοκατοικίες, κατοικίες σε πόλη ή διαμερίσματα. Γνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε ποιο HOA ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τον προϋπολογισμό σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές βασικές υποδείξεις για το γιατί μια ένωση ιδιοκτητών σπιτιού μπορεί να λύσει τις ανάγκες σας για εσάς και την οικογένειά σας.

εξήγησε η HOA

Συνήθως, ένα HOA στοχεύει στη διαχείριση μιας κοινόχρηστης ιδιοκτησίας ή κοινότητας. Παρέχει όμως και υπηρεσίες και διατηρεί την αξία των τοπικών ακινήτων. Επιπλέον, η ένωση ιδιοκτητών σπιτιού βοηθά στην ενίσχυση του πνεύματος της κοινότητας μέσω των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Ο Σύλλογος διέπεται από ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους που ισχύουν για ενώσεις που έχουν συσταθεί ή μη. Διαθέτει επίσης έγγραφα που διέπουν, όπως το καταστατικό, τους κανόνες και τους κανονισμούς του και το CC&RS. Τα καταστατικά υπαγορεύουν τον τρόπο λειτουργίας της ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της καθημερινής διοίκησης και διαχείρισης. Αυτό το κάνει με κανόνες και κανονισμούς και ελάχιστους περιορισμούς που ισχύουν για την κοινότητα, όπως περιορισμοί ηλικίας, για να αποκλείσει τη συμμετοχή ανηλίκων.

Αλλά τι είναι το CC&RS? Το ακρωνύμιο σημαίνει Covenants, Conditions and Restrictions, το οποίο είναι ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της HOA προς τα μέλη και αντίστροφα. Σας λέει τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε με το σπίτι σας όσον αφορά τη συντήρηση της ιδιοκτησίας, τη διακόσμηση του σπιτιού, τα κατοικίδια, το χώρο στάθμευσης και τα σκουπίδια. Θα καλύψει επίσης Υποχρεώσεις τελών HOA και ασφάλιση.

Βασικές διαφορές

Ως επί το πλείστον, η κύρια διαφορά μεταξύ ενός HOA για μονοκατοικία και των διαμερισμάτων ή των αρχοντικών συνήθως οφείλεται στη συντήρηση μεταξύ του ιδιοκτήτη και της ένωσης. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να ζήσετε ή να αγοράσετε ένα διαμέρισμα, τα πάντα καλύπτονται από το HOA, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης και της συντήρησης κτιρίου.

Έτσι, οι ένοικοι των προσαρτημένων κτιρίων έχουν λιγότερες ευθύνες συντήρησης από τις μονοκατοικίες. Από την άλλη, οι σύλλογοι μονοκατοικιών θα καλύπτουν κοινόχρηστους χώρους όπως δημόσια πάρκα, πισίνες και πεζοδρόμια. Κάθε ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση του σπιτιού και της αυλής του.

Για παράδειγμα, το HOA ενός αρχοντικού ή διαμερίσματος θα είναι υπεύθυνο για αυτό επισκευή στεγών και επενδύσεων. Ωστόσο, ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μιας μονάδας θα επισκευάσει τη στέγη και την παρακαμπτήριο του. Ως εκ τούτου, οι μηνιαίες χρεώσεις τείνουν να είναι υψηλότερες στις κοινότητες διαμερισμάτων και αρχοντικών. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα τέλη HOA ποικίλλουν ανάλογα με το τι καλύπτει κάθε ένωση και τις διαθέσιμες ανέσεις.

Ωστόσο, εάν έχετε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής ή ταξιδεύετε συχνά, ένα αρχοντικό ή ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή επειδή χρειάζεστε λιγότερη συντήρηση. Αλλά είναι καλό να θυμάστε ότι η ένωση ιδιοκτητών σπιτιού έχει ορισμένους περιορισμούς. Για κάποιους, η τήρηση αυτών των οδηγιών μπορεί γρήγορα να γίνει πηγή απογοήτευσης. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε επιπλέον φωτισμό στο εξωτερικό του σπιτιού σας και οι κανόνες HOA το απαγορεύουν αυστηρά.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και τους κανόνες της Ένωσης Ιδιοκτητών Κατοικιών

Στο τέλος της ημέρας, το ερώτημα είναι αν προτιμάτε ένα σπίτι με λίγη συντήρηση ή αν θέλετε να χειριστείτε μόνοι σας τη συντήρηση του ακινήτου σας. Κοινότητες με συνδεδεμένα σπίτια, όπως διαμερίσματα και αρχοντικά μπορεί να είναι κατάλληλες για εσάς. Και αν δεν θέλετε να ασχολείστε με την καθημερινή συντήρηση και είστε συχνά εν κινήσει, μια ξεχωριστή συσκευή είναι μια εναλλακτική λύση εάν προτιμάτε να κάνετε πράγματα μόνοι σας.

Προτού σκεφτείτε να μεταβείτε σε ένα HOA, συνυπολογίστε τις πρόσθετες χρεώσεις στον προϋπολογισμό σας και προετοιμαστείτε για πιθανές ετήσιες αυξήσεις. Επιπλέον, αυτοί οι τύποι κοινοτήτων προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ανέσεων που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Για παράδειγμα, πολλά προσφέρουν γυμναστήρια, πισίνες και χώρους δραστηριότητας για ενήλικες και παιδιά.

Επίσης, πάντα να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες της ένωσης των ιδιοκτητών του σπιτιού σας πριν υπογράψετε οτιδήποτε. Δεδομένου ότι όλα τα HOA έχουν μέλη συμβουλίου, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ζητήσετε να συμμετάσχετε σε ένα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε περισσότερο έλεγχο και να πείτε πώς και πότε αλλάζουν οι κανόνες.

Πριν ετοιμαστείτε για το νέο σας έργο βελτίωσης σπιτιού, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις καλύτερες συμβουλές ειδικών για την ταπετσαρία. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας στο σπίτι σας μπορεί να ενισχύσει την ομορφιά οποιουδήποτε δωματίου και να δημιουργήσει ένα κομψό σχέδιο και ένα κομβικό σημείο. Η ταπετσαρία δεν ξεφεύγει ποτέ από τη μόδα και μπορεί να προσθέσει ομορφιά και κομψότητα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!